Själv är bästa försökskaninen

Det är bedrägligt att tro att det som funkar för Lisa funkar för Anna. Eller att det som fungerar bra för mig självklart fungerar bra för dig.

Men visst är det frestande att hoppa på samma sak som pålitliga vänner. Och att rekommendera saker som man tycker är guld värda.

Den här stärkevästen som jag köpte på hälsomässan är precis en sån grej. Så därför ska ni ta det här med en nya salt. Men en väldigt liten sån, tror jag…

Redan när jag var ung så tjatade min pappa ofta på mig; ”sträck på dig, Åsa”. Och visst gick jag någon gång ibland med böcker på huvudet för att få en rakare hållning. Men så mycket mer blev det nog inte.

Jag har nog haft dålig hållning hela livet. Men tack och lov ändå inte särskilt ont i rygg eller muskler. Men nog har mina bröstmuskler dragit ihop sig. Och nog har jag arbetsställningar där axlarna faller framåt och armarna mest är framför kroppen. Det är ju bara att notera hur jag sitter här framför datorn. (Fast just nu sträcker jag till mig ;-))

Vad har mina muskler lärt sig under åren.? Hur ser deras minne ut? Jo, de tror definitivt att  axlarna ska vara lite framskjutna och hopdragna, ryggen lite kutad….

Men nu lär jag dem att tänka annorlunda.När jag har västen på mig känner jag hur bröstmuskulaturen stretchas ut och blir längre, att axlarna faller bakåt och antagligen stärker jag också ryggens muskler. Det går till och med lättare att gå när jag är ute med Frasse. Det känns till och med som att jag får in mer luft i lungorna och syre i kroppen. Och antagligen ser jag lite mallig ut närt jag går där och, ännu ofrivilligt, sträcker på mig.

Jag tycker att det här är en riktigt smart uppfinning. Killen som hittade på den heter Arvid Forsman. Och han fick idén  när han arbetade som massageterapeut och tyckte att det var ett evighetsjobb att få ordning på patienternas ryggproblem när han  bara gav dem massage en gång i veckan. ”De behövde träna och påminnas varje dag”, tänkte han. 

Musklerna behöver tid att vänja sig vid att komma i en ny position, men med tiden ska kroppen lära sig en bra hållning även utan västen. Så då lånar jag gärna ut den till någon annan som kan ha glädje av  den.

O jösses, vilken reklam det här blev. Men jag lovar; jag får inte ett öre av denne Arvid, bara en bättre hållning till en kostnad av drygt 700 kr (mässpris). 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.