Ny forskning: Mindfulness minskar ögontryck

Ola Schenström, på bilden in action på en mindfulnessutbildning, är mindfulness-ens svenska fader och en av mina hälsoexpert-favoriter. Det är inte mycket som kan rubba hans cirklar. Men idag har det hänt. Så här skriver han i en sluten fb-grupp som jag är med i:

”Ibland blir även jag förvånad över mindfulness effekter som idag när jag läser om studien som visar att mindfulness efter tre veckors träning kan MINSKA TRYCKET i ögonen(GLAUKOM) , minska inflammationsmarkörer, påverka ett antal gener positivt och ÖKA LIVSKVALITET.

Det är den första studien i sitt slag. Men den kan vara ytterligare en indikation på att MINDFULNESS träning leder till många positiva hälsoeffekter och kanske borde vara en BASBEHANDLING vid långvariga sjukdomstillstånd.”

Här hittar du studien: Läs i PubMed

Om du är nyfiken på mer om mindfulness och Mindfulnesscenter så klicka HÄR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.