Blir jag piggare av torkat gräs?

Jag är inte så förtjust i kosttillskott. Det känns konstgjort. Jag hör till de som vill få i mig det mesta via näringsrik mat. Men några undantag finns; omega-3, b-vitamin, magnesium och d-vitamin finns i köksskåpet. Fast ibland funderar jag på hur mycket av de nyttigheterna som kroppen verkligen tar upp och om jag ”kastar pärlor till svinen”.

Att själv plocka örter och behandla sig med dem är något helt annat än det konstgjorda, tycker jag. Kanske ”hårklyveri”, men det känns äkta.

Växterna har använts i många hundra år. Idag vet vi vilka verksamma ämnen som finns i växterna, så det hokus pokus som bland annat kloka gummor och häxor höll på med är ju inget hokus pokus alls. (Och det är ju också från den världen som de flesta av våra syntetiska läkemedel har sitt ursprung).

Att skörda, torka, bereda och använda läkeörter är också lite grann en livsstil.

Livsstil.
Liv.
Tillskott till livet.

Kanske livstillskott?

”Livstillskott”; smaka på det uttrycket. 

När jag på Hälsomässan stötte på ett företag som kallar sina kosttillskott för livtillskott blev jag charmad. Så nu sitter jag med en burk med torkade bär och klorofyllrika växter och en sprayflaska med oprocessat mineralsalt.

Vad kan man tro om det? Blir jag piggare?

Bästa sättet att få svar på de frågorna är förstås att testa. Bli sin egen testperson.

Själv är bästa drängen; visst är det så.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.