Nu blir klänningen konst

IMG_9532

Jag rotar i minnen, kläder och saker för att ordna till ett underbart, sagolikt, magiskt rum av ateljén. Till väggarna tänker jag inte bara på tavlor och bilder utan också på roliga installationer. Kanske en bröllopsinstallation?

Jag stryker den lilla ljusblå bäckebölja-klänningen som jag hade som brudnäbb, sommaren 1956. Faster Ruth sydde klänningen. Naturligtvis. Hon sydde nästan allt det fina jag hade som liten. Fast jag tror att den lilla underklänningen är köpt.

Det var den sommaren som moster Kerstin gifte sig. Och som mamma kusin Gun gifte sig. Jag skulle fylla 5 i augusti.

Tror att jag ska ta en sväng till IKEA idag. Om inte Lilla Stjärna visar tecken på att hon ska kalva, förstås. Behöver en stor tavelram med djup, så att jag får in både klänning, underklänning och bilder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.