Känsloäter du? Då har jag ett förslag.

smågodis2

Äter du även om du inte är hungrig? Ofta sugen? En kaka extra för att muntra upp dig? En ostbit extra, bara för att det är så gott? En påse smågodis i bilen? Eller en näve nötter för att du är stressad? En chokladbit för att du varit duktig? Ett glas vin för att du har tråkigt?

Har du tröttnat på att ha det så?

Inte?!

Då kan du sluta läsa nu.

**********

Men har du tröttnat på att ha det så?

Då kan du fortsätta att läsa. 

För jag har ett förslag.

Jag la för en stund sen ut ett erbjudande i en facebookgrupp som jag administrerar. Gruppen heter ”Hälsosam vikt utan bantning”. För jag tror mer på medvetet ätande än bantningsdieter där det gäller att kontrollera sitt ätande genom en massa regler.

Tanken kom. Någon som läser min blogg kanske också är intresserad. Är du?

Minikursen består av att genomföra VECKA 1 från boken/kursen “ATT ÄTA. Steg för steg i 8 veckor med mindful eating och självmedkänsla.

Vecka 1 är en introduktion till förhållningssätten i mindfulness, mindful eating och självmedkänsla. Du får också möjlighet att prova ett antal övningar. Minikursen är gratis och facebookgruppen ”Hälsosam vikt utan bantning” används som en plattform för diskussion.

Så här går det till:
Du satsar helhjärtat under EN VECKA. En vecka som ändrar en hel del av hur du tänker kring mat och ätande och din kropp. Jag lovar att du kommer att bli mer medveten – och då tänker du inte riktigt på samma sätt som du gjorde tidigare.

Av dig krävs att du avsätter 15-20 minuter varje dag. Under en vecka.

15 – 20 minuter? Har du tid med det?

Jag inser att jag låter en aning ironisk med den frågan. Men ta emot frågan med kärlek. För jag ställer den av välvilja.

Ibland blir jag så trött på alla, inklusive mig själv ibland, som säger “jag ville verkligen, men jag hann inte. Tyvärr så blev det så…”.

Men kära nån, (ni, jag och alla andra) som säger så ibland. “Tyvärr så blev det så”…

Smaka på meningen en gång till.

“Tyvärr, så blev det så….”

Jag borde kräkas på den meningen. För vem håller i taktpinnen i våra liv? Vi själva? Någon annan?

Återigen ett brutet löfte. Av lättja? Av fel prioriteringar? Av att det är tråkigt? Jobbigt? Oavsett vad, så har jag brutit ett löfte mot mig själv!

Jag har lättare att bryta löften mot mig själv än mot andra. Är du också sån? Eller är du din egen bästa vän och gör allt för att hålla löften också till dig själv.

Ibland kan det ändå gå pipan. Men då, tycker jag, ska man banne mig inte var det minsta kritisk mot sig själv. Utan istället säga; “jag gjorde vad jag kunde, men det gick inte”. Och sen är det inte mer med det!

Nu har jag “mästrat” nog för den här gången.

Men jag gör det för att jag så gärna vill att ni som väljer att vara med på “EN VECKA MED MINDFUL EATING” ska få stor nytta av den “ynka” tid ni satsar. Och att ni ska satsa helhjärtat.

För det mesta som satsas helhjärtat brukar fungera.

Har du inte 15 – 20 minuter varje dag att avsätta så ska du avstå.

Vill du vara med så är du välkommen att bli medlem i ”Hälsosam vikt utan bantning”

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.