Vana 3: ”Hålla undan” stöket här hemma

Jag börjar tro att jag kan ha fel. Att det faktiskt kan vara så att ”stökigt på skrivbordet” hör ihop med ”stökigt i huvudet”. Det kan vara så…

Det just nu lite halvstökiga skrivbordet låter jag dock bero ytterligare en tid. Men fyra andra centrala platser i vårt hem ser just nu väldigt tomma och avskalade ut; matbordet, skåpet vid matbordet, byrån i hallen och tvättstället.

Det här är fyra platser som vanligtvis brukar vara belamrade med sånt som borde plockas undan för länge sen. Men som så lätt blir kvar.

På matbordet till exempel. Tidningar, reklamblad, pennor, post ska ska kastas eller kanske vara kvar, böcker, recept, notisblock med anteckningar, mer tidningar, blommor som borde kastas; ja, ni vet kanske hur det kan bli? Om ni är ungefär som jag är. Tills känslan blir; å, jag måste röja…

… för då har det blivit över-stress-nivån att gå förbi ”stöket”.

Jag har flera ställen där stöket brukar ”höga” sig. Skrivbordet är förstås ett ställe. Tvättstugan ett annat. Stolen i sovrummet ett tredje; fast det var förr. Innan jag skaffade mig Vana 1, dvs att alltid har det snyggt/fräscht i sovrummet.

Och om jag nu tycker att det är så skönt att ha det undanplockat. Varför kan det då inte alltid vara så?

Bra fråga. Bråttom, bråttom, bråttom genom livet kanske. Hinner inte…

Nästa fråga?

Skulle det kunna gå att alltid ha det undanplockat?

Ja, möjligt. Om jag bestämmer mig för att ha det så. Inte för att jag måste, utan för att jag gärna vill det.

Så Vana 3 som sjösätts idag blir: ”Hålla undan” på matbordet, skåpet, byrån och tvättstället.

Jag tror att det är ”lätt som en plätt” bara jag bestämmer mig för att så ska det vara!

Vana 3 av 20 är på G.

#farmorsnyavanor
Vecka 1: Ett alltid fräscht sovrum
Vecka 2: Mindre tid till Facebook
Vecka 3: ”Hålla undan” på 4 viktiga platser i hemmet

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.