Har du ”slutat” med smågodis eller hur säger du?

smågodis2

Hör du till de som kan säga ”jag äter inte smågodis”? Eller säger du då ”jag har slutat att äta smågodis”?

Eller om du tidigare rökt; säger du då ”jag röker inte” eller säger du ”jag har slutat röka”?

Jag funderar över hur stor betydelse det sätt man beskriver sig själv har för hur man lyckas.

Kan bara några ord påverka hur det känns? Är jag en skör ”slutare” som hoppas kunna hålla emot suget eller är jag en som valt bort godis, punkt slut.

Förstår du hur jag funderar?

Tänk dig att du är en person som för några månader sen bestämde dig för att sluta äta smågodis.  Efter lite ”dikeskörningar” har det gått bra de senaste fjorton dagarna. Hemma i skåpen finns inte längre några punchpraliner, skumtomtar eller turkiska pepparkarameller . Vågen pekar åt det håll du önskar.

Så kommer en vän hem till dig och har med sig en jättestor påse full med det som en gång var ditt älsklingsgodis.

Säger du då;

”Nej, tack. Jag har slutat äta smågodis”.

…. eller säger du kanske;

”Nej, tack. Jag äter inte smågodis”.

Skulle det kunna vara så att den som säger ” jag har slutat…” mentalt befinner sig i ett gränsland och är sårbarare för inviter?  Medan den som säger ”jag äter inte…” har kommit längre i processen och helt enkelt ser på sig själv  som en person som inte äter smågodis och inte heller tänker överväga att göra det nu.

Vad tror du?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.