Att det ska vara så svårt

IMG_5487 (redigerad)

Pensionärslivet är underbart. Men jag har svårt att få till det. Så mycket jag vill hinna med. Varje dag.

Bromsar mig själv. Läser om hur andra beter sig. ”Läsa tidningen i lugn och ro och gå en mil varje dag”. Låter klokt. Och skönt. Men här är klockan strax 10 och tidningen är oläst. Får nog ”ögna” för att hinna ifatt mig själv.

Och trädgården och altanen ropar fortfarande efter mig; ”gör klart, gör klart…. allt du startat. GÖR KLART!

Jag kan se mig själv i den långa kjolen svepande runt benen, vandrande i trädgården med hunden vid min sida och korgen på armen. Nyper bort några vissna kvistar, plockar några rosor, drar upp några morötter till middagen.

Men hur ska jag komma till det läget?

Tror jag går ut. Struntar i tidningen. Trotsar regnet. Kör upp krukorna med kryddväxter och lavendel till trädäcket, där de ska få stå under sommaren. Pelargonerna får bo kvar på Verandan vid ateljén.

IMG_5552

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.