Hur äkta äter du?

Detta bildspel kräver JavaScript.

Äkta vara – äkta mat. Så viktigt, tycker jag. Rena råvaror, inga onödiga tillsatser… Behöver inte vara några konstigheter alls… Igår åt jag en fantastisk lunch hos vännen Kicki. Äkta vara – rakt igenom. Nu har jag precis kommit hem från vännerna Tommy & Anna där jag hämtat pinfärsk mjölk. Idag ska jag testa att göra fjälloumi. Äkta vara – inga tillsatser. Rapport kommer imorgon.

Äkta vara är också temat på det evenemang som Kicki och jag och Rimbo-Rö LRF-avdelning bjuder in till här i Rimbo den 22 mars. Mats-Eric ”hemlige kocken” Nilsson är föreläsaren som fått oss alla att fundera över hur det kan ha blivit som det blivit med E-nummer som ersätter det äkta.

Igår tog vi de sista besluten kring föreläsningen den 22 mars. Ska vi ha några sponsorer? Ja, det behöver vi. Ska vi ha paus och bjuda på något? Ja, det ska vi. Men innan diskussionerna åt vi en fantastisk lunch. Raggmunk med fläsk, lingonsylt och morot/apelsinsallad. Inte ett E-nummer så långt ögat kunde nå.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.