Välkommen till min blogg.

Kronan de alla bar

Jag hade ingen aning om att den är så vacker; Knutby kyrkas brudkrona. Men nu är jag nyfiken på att få se den på riktigt. När jag ”rotar” i släktens kvinnors historia ser jag att kronan använts generation efter generation i min släkt. (Men inte av mig. Jag hade en blomkrans) Josefina (mor Hansson), den […]

Jag går som katten kring het gröt…

Det är något märkligt med att skriva. För oss som tycker om att skriva. Kan det vara så att vi drar ut på förberedelserna? För att få längta en stund till efter själva formulerandet. Eller? Just nu är jag inne i stadiet då jag samlar mer information; trots att jag har alldeles tillräckligt. Jag har […]

Den första dagen

Det är märkligt hur tankarna styr oss. Och hur lätt vi låter oss påverkas av dem. Tankarna säger att nyår ska firas i stora glada sällskap, med bubbel och fyrverkerier. Men nog blev det fint att också bara ”fira in” med älskad make och svart hund. Och för första gången på många år kunde vi […]

Jag rotar i släktens kvinnors liv…

På det högra kortet går att läsa en kärleksfull hälsning och ett tack för nära samvaro under sju år. – Vi hade både glada och mindre glada dagar, skriver Axel till min mammas faster Ingeborg. Ingeborg är en av de kvinnor jag bestämt mig för att berätta om för kommande generationer; egna, bror Jannes och […]

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.

Prenumerera på min blogg

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.