Vissa dagar är underbara dagar

Idag har det varit en dag nästan helt utan värk i höger knä. Jag gillar sådana dagar.

Istället har det varit en dag fylld med kökstjänst, långsamhet, underbara ungar och solsken.

Så här kommer en liten bildkavalkad:

Efter morgonens Frassepromenad, som var kort, blev det kökstjänst med både müssli-tillverkning och ”produktion” av nyttiga fika-bollar med solroskärnor, pumpakärnor, nötter, torkade dadlar och torkade aprikoser. Rullade i sesamfrön.

Zöt är namnet på Millas senaste käpphäst. Zöt anlände med Post-Nord idag; platt och lite tilltufsad. Men med stoppning och med Millas engagemang blev hon snabbt en av Stall Nords sötaste hästar.

Käpphästar och käpphästtävlingar! Jag är så imponerad av de här unga tjejerna som syr sina hästar och sen springer, hoppar och kör terrängtävlingar med en entusiasm som är ”helt galen”. Snacka om att käpphäst-tjejerna får kondis!

Just ja. Det blev lite mer bak efter lunch. Jag hittade ett bra recept på bananmuffins; helt utan vetemjöl och socker. De blev förstås inte lika goda som Roffes socker- och vetemjölsstinna bananmuffins. Men helt okej. Sa till och med barnbarnen.

Halvdag för Roffe på jobbet. Så det blev fikastund med Holger och Milla innan jag skjutsade dem till orkesterträningen. I morgon spelar Värsta Stråket på 6 juni-firandet på Tolvmansgården. Holger, med nyckelharpa, blir med. Hästtjejen Milla väljer att följa med och titta på mamma Ida när hon tävlar med islandshäst på Toftinge.

Och så blev det då riktig sommar på eftermiddagen. Med apperolspritz i solstolarna på trädäcket.

Sista bilden är på årets inköp av rhodeodendron. Roffes rhododendronbacke blommar som finast just nu. Och får påfyllning. 5 nya blommor varje år.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.