En mycket nice cup of Tea

Jag är inte särskilt förtjust i örtte. Däremot älskar jag vanligt svart te. I stora tunna muggar. Jag botaniserar gärna blad tesorterna hos Amanda på Te-centralen i Östersund.

Jag har serverat en del eget hemgjort örtte i ateljén när jag haft kurser. För det är något speciellt att bjuda på. Och som ”sällskapste” då och då; visst, det kan vara gott och känns fräscht att dricka örter som citronmeliss och olika mynta.

Fast som morgonte och kvällste; nej då vill jag ha svart te. (Fast just nu har vi faktiskt ett vitt te, som dock ser svart ut… tja…)

Men nu är det definitivt dags att uppdatera och använda de gamla örtkunskaper från örtpedagogutbildningen på Inspira. Den här gången handlar det inte om att dricka för sällskaps skull eller för att det är gott. Eller för att tipsa någon som har besvär han/hon vill lindra med örter.

Nej, nu handlar det istället om att göra en kur som ska hjälpa min kropp att bli en bra artros-motståndare.

Örter är terapeutiska.
De är medicin från naturen.
Inte lika potenta som kemiskt framställda.
Men de är bra på att befrämja och stimulera.
Deras aktiva ämnen kan stödja min kropps egna funktioner.
Det är spännande.

Jag väljer att göra en kur på 3-4 veckor med björk, nässla, åkerfräken och älggräs. Brygger en kanna på morgonen och dricker 3 koppar på ca 2,5 dl under dagen.

Varför just de örterna? Jo:
De här örterna innehåller ämnen som stimulerar de organ som ”städar” i kroppen, utrensningsorganen som t ex njurarna, och de stimulerar också blodcirkulationen. Älggräset är smärtstillande och åkerfräken innehåller kisel och hjälper till att stärka immunförsvaret. Kisel har också en stärkande inverkan på bindväven.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.