Ingen tomte före jul

Likt den kristna längtan efter barnet som föddes i Betlehem vill jag längta efter julens tomtar. Jag vill inte släppa fram dem redan nu. Då skulle jag vara tomteblasé redan vid Lucia.

Medan jag långsamt julstädar mig runt i vårt lilla hus funderar jag på ett och annat. Till exempel på hur mycket jul jag vill ha just nu.

Jag ser alla bilder på nätet; fantastiska granar, tomtar och julstyling a la tjusigaste designbutiken i vanliga hem. Nja, kanske inte så vanliga. Där bor ju folk med stor känsla för inredning.

Jag tar mobilen och fotar hur det ser ut hemma hos oss just nu. Här är mycket mer advent än vad det brukar vara. Jag har fler adventsstakar än någonsin. Och fler amaryllis och lökar än jag brukar ha. Och tidigare än jag brukar.

Men jag är rädd för att släppa in juldukar, änglar, tomtar och klädd gran redan nu. Däremot har jag både en liten gran i mammas stora vas och enris i häxans lilla kittel. Men att också smycka den intagna naturen redan nu; nej då kommer jag nog att tröttna på julen redan på annandagen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.