Ska vi göra ansiktsvatten tillsammans?

AB206A4D-B200-4844-8782-E94C70FCC051

Daggkåpan i den bruna burken ska få återvända till naturen. Den är för gammal för att göra terapeutisk nytta. Men snart ska jag plocka ny. Daggkåpa är en av mina favoritväxter; alchemilla vulgaris heter den på latin och den är en gudagåva för huden.

I sommar ska jag gör ansiktsvatten, eller freshener som det förstås heter. Nu för tiden. Med daggkåpa. Den längtan kom sen jag köpt fina ansiktsprodukter med enbart naturliga och ekologiska råvaror av Elisabeth på Lilla Oasen här i Rimbo.

Det känns gott att köpa naturligt och ekologiskt, även om jag inte hör till de som tror att en mild paraben är dödligt.

Jag tittar på sprayflaskan med Maria Åkerbergs ansiktsvatten och tänker ”göra själv”. Ja, jag vill göra själv. Igen.

Det är några år sen jag gick örtpedagogutbildningen hos Marie-Louise Eklöf på Inspira. Vid ett tillfälle gjorde vi ansiktsvatten.  Just då tände jag inte till på produkten; men nu några tantår senare kom en härlig känsla över mig när jag duschade ansiktet  med det  rosendoftande vattnet.

En sak är helt säker; ansiktsvatten ska duschas över ansiktet, inte duttas med bomullspad. Just den här doftar ljuvligt. Jag kika på innehållsförteckningen; Damascenaros och salvia.

I sommar ska jag göra mitt eget. Det är lätt. Vill du vara med?

 

 

Annons

3 reaktioner till “Ska vi göra ansiktsvatten tillsammans?

    1. Eftersom jag tycker att det vore väldigt kul om du är med så kanske vi kunde tajma in det när du är i Sverige. Vi måste bara hålla kolla på att daggkåpan också vill vara med.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.