Går det att drunkna i prylar 🤔

Med lite fantasi kan stök och skräp nästan bli konst. Som nu när jag plåtat i våra skåp. Men egentligen handlar det här blogginlägget inte alls om konst, utan om oförmågan att göra sig av med prylar.

Prylar, prylar, prylar. Överallt. Ibland blir jag nästan galen på alla prylar. Och saker. Överallt. Är det förresten någon skillnad mellan prylar och saker? Eller är prylar bara slang för saker?

Jag läser en några år gammal artikel från Aftonbladet. Där uppskattas att i snitt har svenskar onödiga prylar hemma till ett värde av 30 000 kronor. Fråga mig inte hur de har räknat.

465c8911-96b1-432b-8652-560362f69e10-2Jag läser också, i en annan artikel, att vi stressas mer nu av alla prylarna än vad tidigare generationer gjorde. Jag tänker att de inte hade så mycket prylar, men där kan jag nog ha fel.

Förklaringen sägs istället vara att vi nu lägger mer tid på våra arbeten och mindre tid på att ta hand om våra hem. Och att vi stressas av att inte hinna damma, reparera och vårda våra ägodelar. Men jag är ju pensionär, så jag borde väl hinna 🤔

Tänk att det finns företag som kan komma hem till oss och hjälpa oss att organisera fram enkelheten 😲. Det tyder väl på att behovet är stort? Det tyder förstås också på att vi har alldeles för lätt att köpa på oss nya prylar. Så där bara ändå…

Jag brukar göra ryck ibland. Köra skräp till tippen. Lägga saker på ”lagret” när det gäller sånt som jag inte vill kasta eller som är för fint för att kastas. Ibland har jag gett bort eller sålt något på nätet.

Men alla dessa småprylar som samlas överallt? Allt det man ärvt och inte förmår kasta? Allt det som väller ut när man öppnar skåpen….

Jag tror att folk som kommer hem till oss tycker att vi har det rätt enkelt och luftigt.

Så kanske är det bara prylarna i skåp och förråd som försöker kväva mig? Som andra inte ser.

Nä, jag ska inte ta hjälp av något företag som organiserar organiserandet. Men jag har bokat ett bord på Bordsloppis i Bålbrohallen här i Rimbo. I slutet på månaden.

Nu ska jag ge mig på linneskåpet.

2 reaktioner till “Går det att drunkna i prylar 🤔

 1. Känner så väl igen mig i det där med skåpen. Det går att gömma mycket i ett skåp. själv står jag inför en totalrenovering av lägenheten. Å himmel vad prylar jag har. Och oj vad många vändor jag varit till den containern som bostadsbolaget ställt upp till oss att kasta saker i.
  Lycka till på loppisen och ha ett riktigt Gott Nytt 2020.

  Gillad av 1 person

  1. Fast du är bra som röjer 👍 Det är ju lätt att man bara packar ner allt i lådor och tänker att man ska sortera sen. Sen….
   Gott och trevligt nytt år önskar jag dig tillbaka

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.