GĂ„r det att drunkna i prylar đŸ€”

Med lite fantasi kan stök och skrÀp nÀstan bli konst. Som nu nÀr jag plÄtat i vÄra skÄp. Men egentligen handlar det hÀr blogginlÀgget inte alls om konst, utan om oförmÄgan att göra sig av med prylar.

Prylar, prylar, prylar. Överallt. Ibland blir jag nĂ€stan galen pĂ„ alla prylar. Och saker. Överallt. Är det förresten nĂ„gon skillnad mellan prylar och saker? Eller Ă€r prylar bara slang för saker?

Jag lÀser en nÄgra Är gammal artikel frÄn Aftonbladet. DÀr uppskattas att i snitt har svenskar onödiga prylar hemma till ett vÀrde av 30 000 kronor. FrÄga mig inte hur de har rÀknat.

465c8911-96b1-432b-8652-560362f69e10-2Jag lÀser ocksÄ, i en annan artikel, att vi stressas mer nu av alla prylarna Àn vad tidigare generationer gjorde. Jag tÀnker att de inte hade sÄ mycket prylar, men dÀr kan jag nog ha fel.

Förklaringen sĂ€gs istĂ€llet vara att vi nu lĂ€gger mer tid pĂ„ vĂ„ra arbeten och mindre tid pĂ„ att ta hand om vĂ„ra hem. Och att vi stressas av att inte hinna damma, reparera och vĂ„rda vĂ„ra Ă€godelar. Men jag Ă€r ju pensionĂ€r, sĂ„ jag borde vĂ€l hinna đŸ€”

TĂ€nk att det finns företag som kan komma hem till oss och hjĂ€lpa oss att organisera fram enkelheten đŸ˜Č. Det tyder vĂ€l pĂ„ att behovet Ă€r stort? Det tyder förstĂ„s ocksĂ„ pĂ„ att vi har alldeles för lĂ€tt att köpa pĂ„ oss nya prylar. SĂ„ dĂ€r bara Ă€ndĂ„…

Jag brukar göra ryck ibland. Köra skrĂ€p till tippen. LĂ€gga saker pĂ„ ”lagret” nĂ€r det gĂ€ller sĂ„nt som jag inte vill kasta eller som Ă€r för fint för att kastas. Ibland har jag gett bort eller sĂ„lt nĂ„got pĂ„ nĂ€tet.

Men alla dessa smĂ„prylar som samlas överallt? Allt det man Ă€rvt och inte förmĂ„r kasta? Allt det som vĂ€ller ut nĂ€r man öppnar skĂ„pen….

Jag tror att folk som kommer hem till oss tycker att vi har det rÀtt enkelt och luftigt.

SÄ kanske Àr det bara prylarna i skÄp och förrÄd som försöker kvÀva mig? Som andra inte ser.

NÀ, jag ska inte ta hjÀlp av nÄgot företag som organiserar organiserandet. Men jag har bokat ett bord pÄ Bordsloppis i BÄlbrohallen hÀr i Rimbo. I slutet pÄ mÄnaden.

Nu ska jag ge mig pÄ linneskÄpet.

Annons

2 reaktioner till “GĂ„r det att drunkna i prylar đŸ€”

 1. KĂ€nner sĂ„ vĂ€l igen mig i det dĂ€r med skĂ„pen. Det gĂ„r att gömma mycket i ett skĂ„p. sjĂ€lv stĂ„r jag inför en totalrenovering av lĂ€genheten. Å himmel vad prylar jag har. Och oj vad mĂ„nga vĂ€ndor jag varit till den containern som bostadsbolaget stĂ€llt upp till oss att kasta saker i.
  Lycka till pÄ loppisen och ha ett riktigt Gott Nytt 2020.

  Gillad av 1 person

  1. Fast du Ă€r bra som röjer 👍 Det Ă€r ju lĂ€tt att man bara packar ner allt i lĂ„dor och tĂ€nker att man ska sortera sen. Sen….
   Gott och trevligt nytt Är önskar jag dig tillbaka

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.