En makalös jul; precis som jag hoppats đŸ‘

Vilken hĂ€rlig julafton det blev 😀 Med finaste sonfamiljen under Kalle och julmiddagen.

Jag fixade dessutom nÀstan allt pÄ min jul-bucket-list utan stress; och fick en kamera i julklapp!

Allt det gulmarkerade = FIXAT
Rödmarkerat = NIX, dĂ€r ”smög” det sig pĂ„ nĂ„got sĂ€tt.
1) Att hitta en julgrupp med bara en röd tulpan med lök ( som det var nÀr jag var liten); nej, det var helt omöjligt.
2) Göra pepparkakshus? NÀ, inte sÄ kul nÀr barnbarnen inte var intresserade.
3) Vita gubbar till granen? Hanns inte med. Men jag gjorde en smÀllkaramell!
4) LĂ„na mammas julgransmatta av Tobben & Linda. NĂ€, det gick inte sĂ„ bra, för det var inte de som fick den nĂ€r vi delade mamma & pappas bohag. Men vaddĂ„, det spelar inte sĂ„ stor roll att jag inte hittade den…. för pĂ„ julaftonsförmiddagen upptĂ€ckte vi att julgransfoten LÄCKER đŸ˜±

Numera lever granen ett vattenfritt liv. Och i övermorgonen kommer den att Äka ut pÄ trÀdÀcket.

Grönmarkerat = Jo, det blev av. Men inte som jag tÀnkt mig.
Jag trodde att mjödreceptet var frÄn min faster Britta; men mjöden som jag gjorde och som vi dricker smakar inte som hennes. Men den Àr god.
Och granen!!! Inte hĂ€mtade jag den frĂ„n ”pappas skog”. IstĂ€llet var det nuvarande markĂ€garen, brorsonen Christoffer, som tog en gran pĂ„ ryggen och SPRANG hit med den.

2 mil!

Just det. 2 mil.

Och dÀr lÀmnar vi bucket-list och ÄtervÀnder till nutid:

KAMERAN! Ja, kameran kanske ni redan hört mig berÀtta om pÄ Facebook. Jag Àr fortfarande lite chockad. Jag fick en julklapp som jag inte ens kunnat drömma om att fÄ. Tror att jag Àlskar min man lite mer Àn vanligt. Det ska bli sÄ kul att lÀra mer om fotografering; en sÄn hÀr fin kamera begÀr liksom det av sin Àgare. Tror jag.

Det som ÀndÄ förvÄnar mig mest denna juldag Àr att jag inte reste mig och inte lÀste med i trosbekÀnnelsen nÀr jag var pÄ mitt livs andra julotta. Den första var med pappa nÀr jag var i 7-8-Ärs Äldern. Det var en magisk julotta. Tog in den med barnaögon. Mycket folk. Hög sÄng.

Inser att jag skulle ha nöjt mig med den julottan. En enda!

Dagens julotta var en besvikelse.

20 besökare i Rimbo kyrka.
Hur mÄnga bor hÀr?

En prĂ€st som borde presterat mer. FörlĂ„t. Men jag hade hoppat pĂ„ en predikan med lite mer Ă€n Rydbergs Tomten…. Och prĂ€ster borde sjunga med ocksĂ„ i psalmerna…. sĂ„ att vi andra fĂ„r nĂ„gon som leder oss. Hon var trevlig och vĂ€nlig; men jag hade hoppats pĂ„ mer.

Alla fina julpsalmerna. Jag vill höra dem sjungas. Och sjunga dem tillsammans med andra. Inte bara höra orgelns toner.

Det jag bÀr med mig frÄn mitt livs andra julotta Àr:

  • Jag reste mig inte upp och jag lĂ€ste inte med i trosbekĂ€nnelsen. Varför; det mĂ„ste jag fundera mer över.
  • NĂ„gon spelade flöjt frĂ„n lĂ€ktaren. SĂ„ vackert.
  • TvĂ„ kyrkobesökare kom i gammaldags fĂ„rskinnspĂ€lsar (de vita) och Ă„kte spark till kyrkan. Coolt!
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.