ErkĂ€nner; jag hade fel đŸ™„

JulsĂ„nger vĂ€cker oftast fina minnen. SĂ„ min julstĂ€dning förgylls gĂ€rna med jullĂ„tar. Men nĂ€r jag nyss sĂ„g Tommy Körberg adventssjunga i Nyhetsmorgon trillar ett helt annat minne och en helt annan melodi över mig; ”Somebody’s Taken Maria Away”. Minns ni den lĂ„ten?

Det var i mitten pĂ„ 60-talet. Jag var nog lite ”poppigare” Ă€n de flesta av mina klasskamrater pĂ„ Ekebyholmskolan. LĂ€ste BildJournalen, gick i armĂ©jacka och mĂ„lade munnen svagt rosa. Det var populĂ€rt att artister hade en fan-club. SĂ„ ballt; jag ville ocksĂ„ leda en sĂ„nt.

Men det var svÄrt att hitta nÄgon artist som inte redan hade en fanclub. Oj, sÄ jag letade. Men till slut hittade jag Tom, Mick och Maniacs.

Yes! Och visst; ”du kan göra en fanclub om du vill”, skrev Tommy Körberg till mig.

Det blev aldrig nĂ„gon fanclub, planerna rann ut i sanden. Jag har för mig att jag inte riktigt tyckte att de var sĂ„ kĂ€nda och sĂ„ bra att det var min möda vĂ€rd. Tror att det var innan ”Somebody’s Taken Maria Away” gjorde succĂ©.

Nu nÀr jag ser Tommy Körberg sjunga sÄ kommer jag att tÀnka pÄ den dÀr ofödda fancluben.

Inte tillrÀckligt bra?

Tja, man fÄr vÀl Àndra sig.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.