I år ska vi ha en ”riktig” jul 😲

Egentligen är jag inte så mycket för högtider. Livet fungerar så bra ändå. Eller också är jag lat?

När jag står och fotar ”utifrån och in” gläds jag ju åt de nya blommorna i fönstret. Outslagna amaryllis och en vacker vit julros. 

Det brukar börja så ”bra”; med stora ambitioner om hur juligt det ska bli hemma hos oss. Men sen kommer det liksom av sig…

Det kan också vara så att jag gillar det enkla och sparsmakade; att det räcker med 1 adventsstake eller 1 amaryllis.

Men i år funderar jag på att chocka mig själv. Flera ljusstakar. Ta fram den vackra julservisen från Rörstrands redan 1:a advent, plocka lingonris och göra en krans till dörren. Komma igång i tid. Och låta bli att det ska vara så perfekt.

Perfekt? Ja, där tror jag att jag har en akilleshäl. Är det inte perfekt så får det lika gärna vara…. Någon mer som har en släng av den ”sjukan”?

Jag anar att jag är påverkad av julmarknaden vid Vallby Trädgård i Finsta. Jag var där igår. Trevligt. Men galet mycket folk.

Så här vacker ska en av mina tre nyinköpta amaryllisar bli.

Det här var också fint. Vännen Kicki sålde bland annat kransar och granrismattor. Jag blir väldigt sugen på att själv försöka tillverka en granrismatta och lägga utanför ytterdörren. 

Yvonne och Mona från Vaxholm (tror jag att det var) sålde bland annat fårskinnskransar (!) med keramikljushållare. Först tyckte jag att det verkade helt galet… men ju längre jag tittade på dem, desto mer förtjust blev jag. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.