Operation igen đŸ™„đŸ˜·

D83B535D-A576-45CF-8774-4CA6D234405F

En sÄn tur att Gud inte skapade nÄgon brÄdska. Det rÀcker sÄ bra med att jag gör det.

Om nÄgra timmar Àr det dags för operation av öga nr tvÄ och nu sitter jag i vÀrmen pÄ buss 639 mot Stockholm.

Pustar ut. Kan inget göra nu. Bara sitta lugn. Skriva lite hÀr i bloggen. Magen Àr nöjd (mÀtt), Frasse Àr pÄ dagis, hÀstarna har det mockat och förmiddagsensilage i hagen, korna och de andra nöt-terna har det halmat i ligghallarna.

Och jag Ă€r nyskrubbad. Men jag var nĂ€ra att glömma denna rituella tvagning. Hade vĂ€l annat att tĂ€nka pĂ„ som var viktigare igĂ„r…

Vaknade mitt i natten av att Frasse hoppade upp i sĂ€ngen. Nej, han fick inte ligga kvar. Men det var dĂ„ jag kom pĂ„ det; jag har helt glömt bort att hĂ„r och skinn ska desinficeras inför operationen.  Å, jösses.

Jag hĂ€nger pĂ„ lĂ„set pĂ„ apoteket kl 8  Tidigare har jag inte förstĂ„tt varför de mĂ„ste öppna sĂ„ tidigt. Men nu förstĂ„r jag…

– Vi brukar rekommendera att man tvĂ€ttar sig tvĂ„ ggr pĂ„ kvĂ€llen före operationen och sen tvĂ„ ggr pĂ„ morgonen, sa hon som expedierade mig.

Jaha. InsÄg allvaret  Men hur gör man för att vrida tiden tillbaka?

Jsg tog i alla fall i lite extra med den blÄ svampen nÀr jag skrubbade bÄde hÄr och kropp. Men om jag ska vara helt sanningsenlig sÄ Àr fötterna skrubbade bara en gÄng

Är det mĂ€nskligt att glömma?

Jo. Men i vissa lÀgen Àr det inte bra. Som nÀr jag opererade öga nr ett. DÄ glömde inskrivningspersonalen att ge mig pupillvidgande droppar och lugnande. Den glömskan var inte sÄ lyckad.

Men jag tror inte att nĂ„got liknande kommer att upprepas idag. SĂ„g pĂ„ kallelsen till den hĂ€r operationen att de Ă€ndrat lite i rutinerna….

SvintohÄr, duggsnö, jÀktig morgon och vad mer? Det vet jag först till kvÀllen. Men man kan vÀl konstatera att det Àr en ny dag med nya möjligheter.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.